Couscous met harissa-snijbonen

Couscous met harissa-snijbonen en rundergehakt

| 683 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Lekker snel, Variatie, Gezin, Afvallen, 9 maanden
Paprika
Koriander
Tarwe
Rund
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
  • 2 el Harissa kruidenHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 200 g SnijbonenHerkomst: Solid
  • 200 g Rundergehakt

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.502 g
water-reduction-scoreWater303,5 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de snijbonen. Was de snijbonen, verwijder de puntjes en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed. Kook in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
  2. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom. Schenk het kokende water erover en zet 5 minuten afgedekt opzij.
  3. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak het gehakt rul. Bak de ui en paprika enkele minuten mee. Voeg de voorgekookte snijbonen en tomaat toe aan de pan met het gehakt en verwarm nog 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met de harissa kruiden, zout en (chili)peper.
  5. Serveer de volkoren couscous met het snijbonen-gehaktmengsel.
TIPOok erg lekker met rozijnen of mango.

II

De snijboon is een peulvrucht met brede, platte peulen die gekookt als groente wordt gegeten. De naam is ontleend aan het feit dat de peulen vroeger gewoonlijk overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden. Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat ze ook in wat grovere stukken gesneden kunnen worden. De snijbonen geven we extra pit door gebruik te maken van harissa kruiden. Harissa is een pittig kruidenmengsel van pepers, komijn, knoflook en paprika, dus proef tussentijds goed wanneer je de harissa kruiden toevoegt.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie683 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker9 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit30 g
Vezels11 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Koriander
Tarwe
Rund
Gluten