Couscous met granaatappel

Couscous met granaatappel en zoete bloemkoolsalade met munt

| 692 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Lekker snel, Seizoen, 9 maanden, Gezin, Ketogeen, Vegan, Variatie, Lactosevrij
Mais
Gluten
Tarwe
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Prim de Bretagne
  • 5 g Verse muntHerkomst: Forc
  • 0.5 st Groentebouillontablet, GVHerkomst: Natur Compagnie
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Kikkererwten
  • 1 st AppelHerkomst: mantel
  • 1 el KomijnpoederHerkomst: voorraad udea
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
  • 0.5 st GranaatappelHerkomst: Eosta

Zelf toevoegen

  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 2 el Citroensap

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Verwijder het blad van de bloemkool. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes. Kook de bloemkool in 10-15 minuten beetgaar (controleer dit door erin te prikken). Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  2. Breng water aan de kook en los het bouillontablet erin op. Doe de couscous in een kom en giet de hete bouillon erover, totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
  3. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan. Pel en snipper de ui. Snijd de munt fijn.
  4. Halveer de granaatappel en haal de pitjes er als volgt uit: trek de granaatappelhelft met je handen uiteen. Houd hem boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes vallen er nu gemakkelijk uit (let op: granaatappel geeft erg af aan je handen).
  5. Doe de bloemkool, kikkererwten, ui, munt, granaatappelpitjes in een kom en breng op smaak met olijfolie extra vierge, komijnpoeder, zout en (chili)peper. Hussel alles door elkaar.
  6. Serveer de couscous met de bloemkool-kikkererwtensalade ernaast. Garneer met overgebleven granaatappelpitjes.
TIPDeze salade is erg lekker met een dressing van mosterd, olijfolie extra vierge, citroensap en (ahorn)siroop.

II

Ben je toe aan echt simpel? Dan is dit recept ideaal. Het is echt een kwestie van alles in een bak gooien en husselen. Wij eten deze kikkererwten salade met couscous en lekker zoete granaatappelpitjes. Granaatappel is een goede bron van antioxidanten. De rode pitjes remmen ontstekingen, verlagen de bloeddruk en zorgen voor een mooie huid!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie692 kcal
Koolhydraten87 g
Suiker20 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels17 g
Zout0.4 g

Allergenen informatie

Mais
Gluten
Tarwe
Peulvruchten