2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
2 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
250 g SnijbonenHerkomst: ekologisch
1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
1 st UiHerkomst: TVA Organics
130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
180 g Vegan gehaktHerkomst: Prolatere
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente290 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq807 g
Water25,8 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de snijbonen, verwijder de puntjes en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed. Kook in 5 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
Breng water met een snuf zout (of bouillon) aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom, schenk het kokendhete water erover en zet 5 minuten afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Was de tomaat en snijd klein.
Verhit olie in een bakpan en bak het vegan gehakt samen met de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak de paprika, tomaat en de voorgekookte snijbonen 5 minuten mee. Breng op smaak met ras el hanout, zout en (chili)peper.
Serveer de volkoren couscous met het kruidige vegan gehakt-groentemengsel.
TIPOok erg lekker met iets zoets zoals rozijnen of gedroogde dadels of abrikozen.
II
Vandaag eten we een heerlijke Oosterse couscous. Couscous is grof gemalen durum tarwe en wordt veel gegeten in Noord-Afrika. Door de tarwe grof te malen ontstaan de bekende bolletjes die vervolgens worden gedroogd. Tarwe is rijk aan zetmeel, hierdoor levert het veel energie. Daarnaast bevat tarwe veel vezels, vitamine B5 en E. Ook bevat het verschillende mineralen, zoals magnesium en koper.