Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Spoel de kapucijners in een zeef onder de kraan. Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf dunne plakken (of gebruik een scherp mes). Snijd het middelste deel (de zaadlijst) van de courgette in kleine blokjes. Was de verse munt en snijd klein.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Doe de kapucijners, de kleine courgetteblokjes en munt erbij en bak 5 minuten op een laag vuur. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Stamp of prak tot een grove puree en schep de helft van de kaas erdoor.
Verhit olie in een bakpan of grillpan. Bak of gril de courgetteplakjes kort aan en laat afkoelen.
Klop de eieren en overgebleven kaas met wat zout en peper los en schenk het in de ovenschaal.
Schep wat van de kapucijnerpuree aan de onderkant van de courgetteplakjes. Rol de courgetteplakjes op en zet ze staand (of liggend) in de ovenschaal. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Bak circa 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei gestold is.
TIPJe kunt de courgette plakjes ook eerst grillen en daarna oprollen met het mengsel.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag gaan we creatief aan de slag met courgette. We schaven hele dunne plakjes en gaan deze vullen met een zacht mengsel van kapucijners en verse munt. Dit wordt een gerecht waarmee je zeker indruk kunt maken! Je kunt de rolletjes als ovenschotel eten of los, als heerlijke borrelhapjes.