Courgette rolls met hüttenkäse en amandelschaafsel
Nog geen reviews
318 kcal
257 g groente
Deze courgette rolletjes zijn een leuke variatie op de gevulde courgette. Leuk om te presenteren als lunch of bij een borrel. De verse bieslook geeft de hüttenkäse een heerlijke, kruidige smaak.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Courgette Herkomst: Udea
- 50 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon
- 0.5 st Verse bieslook Herkomst: Herbio
- 200 g Hüttenkäse Herkomst: zuger
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Citroensap
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de courgette en schaaf in de lengte met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline in dunne plakken.
- Verhit olie in een grillpan of bakpan en gril of bak de courgette tot deze vocht afgeeft en lichtbruin kleurt. Haal uit de pan en laat een beetje afkoelen.
- Bak het amandelschaafsel in een droge bakpan goudbruin. Snijd de bieslook fijn.
- Kruid de hüttenkäse met bieslook, zout en peper en besprenkel met citroensap en olijfolie extra vierge. Schep wat van de hüttenkäse aan het uiteinde van de courgette plakjes en leg wat amandelschaafsel erop. Rol de plakjes één voor één op en leg de rolletjes naast elkaar op een schaal. Besprenkel eventueel nog met een beetje citroensap en strooi het overgebleven amandelschaafsel erover.
TIP
Hou je van meer pit? Kruid de hüttenkäse met wat chilivlokken of paprikapoeder. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente + 104%
Vitaliteit + 37%
CO2 eq -58%
Water -18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Koolhydraatbewust, Gezin, Afvallen, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie318 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker12 g
Vet18 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit21 g
Vezels10 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Noten
Lactose
Melk


