Courgette-maiskoekjes

Courgette-maiskoekjes met feta en volkoren couscous

| 761 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, 9 maanden, Seizoen, Variatie, Vegetarisch
Mais
Lactose
Melk
Tarwe
Sojabonen
Gluten
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g FetaHerkomst: Minos
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
  • 2 st EiHerkomst: bio meerwaarde
  • 200 g Mais
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • 1 el Sojasaus
  • snufje Peper
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Bakolie
  • 60 el Bloem

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.203 g
water-reduction-scoreWater112,6 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de courgette en rasp grof. Spoel de mais in een zeef af onder de kraan en pureer grof met een staafmixer (of met een vork). Verkruimel de fetakaas. Klop de eieren los en meng de courgette, mais, bloem en feta tot een dik beslag. Bewaar wat feta om het gerecht mee te garneren. Breng op smaak met peper en zet even opzij.
  2. Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Dek de kom af. Na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul.
  3. Verwarm bakolie in een koekenpan. Schep kleine bolletjes beslag in de pan. Druk het beslag iets plat en bak aan beide zijden lichtbruin en gaar (circa 5 minuten).
  4. Pers de citroen uit. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd heel klein. Schep de paprika door de couscous, strooi de overgebleven fetakaas erover en breng op smaak met citroensap, olijfolie extra vierge, sojasaus en peper. Serveer met de courgette-maiskoekjes.
TIPDit gerecht is ook erg lekker in combinatie met munt en granaatappelpitjes.

II

In dit recept maken we hartige koekjes met onder andere courgette en mais. Door de groenten te mengen met feta, bloem en eieren blijven de koekjes aan elkaar kleven. Heerlijk in combinatie met de couscous. Verkruimel de overgebleven fetakaas over de couscous.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie761 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker13 g
Vet33 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit24 g
Vezels14 g
Zout2.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mais
Lactose
Melk
Tarwe
Sojabonen
Gluten
Ei