Was de courgette en rasp grof. Spoel de mais in een zeef af onder de kraan en pureer grof met een staafmixer (of met een vork). Verkruimel de fetakaas. Klop de eieren los en meng de courgette, mais, bloem en feta tot een dik beslag. Bewaar wat feta om het gerecht mee te garneren. Breng op smaak met peper en zet even opzij.
Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Dek de kom af. Na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul.
Verwarm bakolie in een koekenpan. Schep kleine bolletjes beslag in de pan. Druk het beslag iets plat en bak aan beide zijden lichtbruin en gaar (circa 5 minuten).
Pers de citroen uit. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd heel klein. Schep de paprika door de couscous, strooi de overgebleven fetakaas erover en breng op smaak met citroensap, olijfolie extra vierge, sojasaus en peper. Serveer met de courgette-maiskoekjes.
TIPDit gerecht is ook erg lekker in combinatie met munt en granaatappelpitjes.
II
In dit recept maken we hartige koekjes met onder andere courgette en mais. Door de groenten te mengen met feta, bloem en eieren blijven de koekjes aan elkaar kleven. Heerlijk in combinatie met de couscous. Verkruimel de overgebleven fetakaas over de couscous.