500 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
200 g Kipdijbeenfilet
150 g Légumaise Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.458 g
Water62,2 l
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime ovenschaal). Was de aardappels goed schoon en halveer grote exemplaren. Was de rozemarijn, ris de takjes van de steeltjes en snijd klein. Pak de aardappels met een beetje rozemarijn en een sliert olie in met aluminiumfolie en leg de pakketjes op de bakplaat. Pof de aardappel pakketjes 30-40 minuten in de hete oven.
Was intussen de courgette en snijd of schaaf in plakken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Doe alles in een kom, druppel olijfolie erover en rooster 20-30 minuten in de hete oven bij de aardappels.
Leg de kipdijbeenfilet zo plat mogelijk op je snijplank. Bedek met plastic folie en klop zachtjes plat (bijvoorbeeld met een deegroller). Kruid de kip goed met peper en zout, beleg met enkele courgette plakjes en breng op smaak met zeezout. Vouw dicht en prik aan de 2 uiteinden vast met tandenstokers.
Verhit olie in een bakpan en bak de kipfijbeenfilet rondom aan. Temper het vuur en bak afgedekt gaar in circa 15 minuten.
Serveer de gepofte aardappels en gegrilde groenten met de courgette kip en een lepel Légumaise.
TIPJe kunt ook alles op de BBQ bereiden.
II
Courgette heeft een neutrale smaak en is daarom heel goed te combineren met andere groenten. Biologische courgettes zijn vanwege de langzame groei - niet opgejaagd door kunstmest - langer houdbaar dan gangbare varianten. De Légumaise paprika tijm die we erbij leveren is van nature een bron van vitamine C en foliumzuur en rijk aan Omega-3 vetzuren.