Citroenspaghetti met gegrilde roodlof en hazelnoten
3,8
723 kcal
250 g groente
Roodlof is de prachtige twee-eiige tweelingzus van de witlof. Lekker stevig, BITTER! en perfect om te grillen, knisperend vers in je mond. Restaurantstijl lekker snel op tafel. 100% genieten!

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Roodlof Herkomst: Bonaventura
- 1 st Sinaasappel Herkomst: Biosikelia
- 1 tl Chili vlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
- 250 g Spinazie Herkomst: De Eerste
- 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
- 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
- 3 el Olijfolie
- 1 tl Agavesiroop
- 2 el Balsamicoazijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd de roodlof door in de lengte. Was onder de kraan en laat heel goed uitlekken.
- Voor de marinade: meng de olijfolie extra vierge, sinaasappelsap en -rasp, agavesiroop, balsamicoazijn en chili vlokken goed door elkaar. Pel de knoflook en pers erboven uit. Bestrijk de roodlof goed met de marinade en zet even opzij.
- Verhit een pan met water en een snuf zout en kook de spaghetti in 7 minuten beetgaar. Schep een kopje kookvocht eruit. Giet het water af en laat de pasta goed uitlekken. Was de spinazie, snijd in smalle reepjes en schep door de spaghetti. Breng de spaghetti op smaak met olijfolie extra vierge (of vegan boter), kookvocht, citroensap en -rasp, zout en peper.
- Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge bakpan.
- Laat een grillpan (of bakpan) goed heet worden en grill de roodlof 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper en strooi de hazelnoten erover. Heerlijk met de citroenspaghetti en verse oregano.
TIP
Je kunt ook wat sinaasappelpartjes klein snijden en door het gerecht scheppen.3,8
Meet hoe goed je eet
True price -54%
Groente + 98%
Vitaliteit + 92%
CO2 eq -87%
Water -43%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Lactosevrij, 9 maanden, Vegetarisch, Seizoen, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie723 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker9 g
Vet34 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit21 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Noten