Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Variatie, Vegetarisch
TarweEiGlutenLactoseMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
50 g Rucola
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
75 ml Volle yoghurtHerkomst: Pur Natur
1 st CourgetteHerkomst: Peeters
5 g Verse dilleHerkomst: Forc
2 st Eieren
0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
3 st Pitabroodjes volkorenHerkomst: Florentin
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
2 el Komijnpoeder
2 el Olijfolie
2 el Paprikapoeder
snufje Zout en peper
20 g Boter
Meet hoe goed je eet
Groente225 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq819 g
Water28 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de courgette en snijd in de vorm van frieten (staafjes). Pel en snipper de knoflook. Pel de ui en snijd in partjes. Hak de dille klein. Verwarm olie in een ruime bakpan of grillpan en bak de ui en de helft van de knoflook 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak op een hoog vuur in 5 minuten beetgaar en knapperig. Schep uit de pan en meng met de sla en de helft van de dille.
Klop de overgebleven dille en knoflook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Rooster de pita's totdat ze krokant zijn (in je broodrooster of in de ovengrill).
Breng een kleine kookpan met water en een scheutje azijn aan de kook. Maak een draaikolk met een lepel. Breek het ei één voor één in een bakje en schenk dat in de kokendhete draaikolk. Pocheer de eieren om de beurt 2- 3 minuten, schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapier.
Laat de boter smelten en kruid met chilivlokken, paprikapoeder, komijnpoeder en zout. Laat uitbruisen en haal van het vuur af.
Schep de yoghurt op de borden, leg een gepocheerd ei erop en verdeel de Aleppo boter erover. Serveer samen met de pita's en de courgette salade en besprenkel met limoensap.
TIPSnijd de pitabroodjes in puntjes en schep iedere keer een beetje yoghurt, groente en ei op het broodje.
II
Dit gerecht is een populair ontbijtgerecht uit Turkije. Maar het kan zeker ook als lunch- of hoofdgerecht. Je eet een kruidige yoghurt met daarop een gepocheerd ei. Het ei wordt overgoten met een pittige boter met chilivlokken. Deze chilivlokken worden ook wel Aleppo vlokken genoemd. Erbij een grandioze salade met courgette, rucola, dille, limoen en pitabroodjes. Dippen maar!