Gebruik per persoon een potje/vormpje en vet in met een beetje olie.
Doe de kokosroom in een steelpannetje en laat smelten op een laag vuur. Haal dan van het vuur. Meng de agar agar met 1-2 el van de kokosroom in een apart bakje en roer even goed tot dit glad is. Doe dan terug in het pannetje met kokosroom, roer en laat het geheel 15 minuten staan.
Leg een klein stukje chocola opzij voor garnering. Breek de rest in stukken. Breng de kokosroom langzaam aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Doe de chocolade stukken erbij en laat al roerend smelten op een laag vuur. Giet het mengsel over in de vormpjes en zet 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Haal de chocolade panna cotta voorzichtig uit de vormpjes. Breng hiervoor een pannetje met water aan de kook en houd het potje 30 seconden in het hete water. Probeer daarna met een puntje van een mes lucht in het potje te brengen (aan de zijkant). Draai het potje om - de panna cotta laat nu goed los - en plaats op een bordje.
Werk af door een aantal koekjes erboven te verkruimelen. Garneer met de cranberries en rasp de overgebleven chocolade erover.
TIPHet is ook erg lekker om de koekjes te verkruimelen en bovenop de panna cotta te leggen, zodat de panna cotta een koekjesbodem heeft als je ze uit de vormpjes haalt.
II
Vandaag een heerlijk dessertje met speciale chocolade van Chocolatemakers. De cacao van deze reep wordt ieder jaar met het zeilschip Tres Hombres direct vanuit de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam gebracht, geheel op windkracht natuurlijk. In Amsterdam maken Chocolatemakers er heerlijke repen van, zoals deze pure reep met gebrande cacao nibs voor een extra bijzondere smaak!