KERST - Chocolade bark met studentenhaver

617 kcal
10 g groente

Let op: dit is een dessert en geen volwaardige hoofdmaaltijd. Zin in een eenvoudig te maken en onweerstaanbare lekkernij? Deze smakelijke chocolade 'bark' brengt de volle smaak van gesmolten chocolade samen met de knapperigheid van noten en de zoete toets van gedroogd fruit. Perfect om indruk te maken op je gezelschap – of om gewoon zelf schaamteloos van te genieten!

KERST - Chocolade bark

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 120 g Chocolade puur 75% Herkomst: Vivani
  • 80 g Witte chocolade Herkomst: Vivani
  • 30 g Studentenhaver Herkomst: Your Organic Nature

Bereiding (10 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng twee pannen met water zachtjes aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en verwarm au bain marie (in twee aparte bakjes).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schenk de gesmolten pure chocolade op de bakplaat. Smeer een beetje uit met de bolle kant van een lepel. Schenk/druppel de witte chocolade erover en maak met een satéprikker een mooie 'swirl'.
  3. Hak de noten ietsje kleiner, strooi samen met de rozijntjes over de chocolade en laat tenminste 2 uur uitharden buiten de koelkast (anders kan het zijn dat de chocolade dof wordt).
  4. Zodra de chocolade is uitgehard kun je het in de koelkast bewaren. Breek je de chocolade in stukken en serveer op een mooie schaal.
TIP
Strooi eventueel wat zeezoutvlokken over de chocolade.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -92%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials

Voedingswaarden

Per portie
Energie617 kcal
Koolhydraten58 g
Suiker54 g
Vet38 g
Verzadigd vet21 g
Eiwit8 g
Vezels5 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Pinda's
Sulfiet
Noten

Vergelijkbare recepten