Runderchipolata met portabella en waterkers salsa

Runderchipolata met portabella en waterkers salsa aardappels en broccoli

| 684 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin, 9 maanden, Lactosevrij, Specials, Glutenvrij
Varken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Runderchipolata
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st BroccoliHerkomst: Organicox
  • 500 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
  • 2 st Portabella
  • 0.5 g WaterkersHerkomst: Klispoel

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 2 el Azijn of citroensap
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente310 g
vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq933 g
water-reduction-scoreWater25 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  2. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes. Kook of stoom de broccoli 6 minuten met de aardappels mee, of gebruik een aparte pan.
  3. Voor de waterkers salsa: pel de ui en snijd heel fijn. Pel de knoflook. Was de waterkers, snijd de dikke steeltjes ervan af (bewaar voor later) en snijd het blad grof. Meng de waterkers en de helft van de ui met azijn of citroensap en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erboven uit en pureer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Veeg de portabella schoon en snijd in plakken. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de runderchipolata en portabella met de rest van de ui en de kleingesneden waterkers steeltjes bruin en gaar. Breng eventueel op smaak met peper.
  5. Verdeel de aardappels, broccoli, portabella en runderchipolata over de borden en lepel de jus en de waterkers salsa erover.
TIPDe salsa is vrij compact. Je kunt deze ook verdunnen met wat water. De aardappels zijn krokant gebakken ook heel lekker.

II

Vandaag maken we een salsa met waterkers. De smaak van waterkers is licht pittig en kruidig. Meestal wordt waterkers als salade gegeten, maar het is ook super lekker in de soep, rauw in de stamppot of als een salsa met vlees. En precies dat gaan we vandaag maken.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie684 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker7 g
Vet37 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit34 g
Vezels14 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Varken