Chinese kool met hummus dressing en falafel

Chinese kool met hummus dressing en falafel ! Weinig koolhydraten

| 555 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen
Peulvruchten
Koriander
Sesamzaad

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 120 g Wortel hummusHerkomst: marqt
  • 150 g FalafelburgertjesHerkomst: la vie est belle
  • 0.5 st Chinese koolHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • 2 el Paprikapoeder
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq735 g
water-reduction-scoreWater55,5 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Was de tomaatjes en halveer deze. Was de Chinese kool en snijd in plakken of parten. Wrijf de kool in met olijfolie (masseer het eventueel met je handen in de kool) en spreid uit over de bakplaat. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Leg de ui en tomaat erbij en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Verhit intussen olie in een bakpan en bak de falafelburgertjes aan alle kanten bruin.
  4. Klop de hummus los met een beetje water of olijfolie.
  5. Serveer de falafelburgertjes met de geroosterde groenten en schenk of druppel het hummus sausje over de Chinese kool.
TIPHet is ook erg lekker om nog andere groenten (bijvoorbeeld wortel, pastinaak, aubergine of paprika) op de bakplaat te leggen.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijke lokale Chinese kool op het menu. Deze bladgroente heeft niet de typische koolsmaak, de smaak is enigszins zoetig en de beet blijft aangenaam knapperig. Chinese kool kan zowel in Oosterse als in Europese gerechten verwerkt worden. Wij bereiden 'm vandaag in de oven, maar deze topper doet het ook uitstekend op de BBQ.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie555 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker11 g
Vet37 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit14 g
Vezels13 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Koriander
Sesamzaad