Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de ui en snijd in partjes. Was de tomaatjes en halveer deze. Was de Chinese kool en snijd in plakken of parten. Wrijf de kool in met olijfolie (masseer het eventueel met je handen in de kool) en spreid uit over de bakplaat. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Leg de ui en tomaat erbij en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Verhit intussen olie in een bakpan en bak de falafelburgertjes aan alle kanten bruin.
Klop de hummus los met een beetje water of olijfolie.
Serveer de falafelburgertjes met de geroosterde groenten en schenk of druppel het hummus sausje over de Chinese kool.
TIPHet is ook erg lekker om nog andere groenten (bijvoorbeeld wortel, pastinaak, aubergine of paprika) op de bakplaat te leggen.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijke lokale Chinese kool op het menu. Deze bladgroente heeft niet de typische koolsmaak, de smaak is enigszins zoetig en de beet blijft aangenaam knapperig. Chinese kool kan zowel in Oosterse als in Europese gerechten verwerkt worden. Wij bereiden 'm vandaag in de oven, maar deze topper doet het ook uitstekend op de BBQ.