Chili sin carne met venkel

Chili sin carne met venkel en witte rijst

| 667 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Variatie, Lactosevrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel, Glutenvrij, Seizoen
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st TomaatHerkomst: Lukassen
  • 1 st VenkelHerkomst: Veritas Biofrutta
  • 200 g Bruine bonen
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 400 g Cherrytomaten in sausHerkomst: La Bio Idea
  • 2 el Mexicaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 130 g Witte snelkookrijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Primeale

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq696 g
water-reduction-scoreWater34,8 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de rijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de rode peper en snijd heel fijn. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Was de tomaat en snijd klein. Was de venkel, snijd in vieren en verwijder de onderkant en uitsteeksels (bewaar wat venkelgroen). Snijd de venkelknol in dunne reepjes.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui, knoflook en rode peper 1 minuut op een middelhoog vuur. Voeg de bosui, venkel en tomaat toe en roerbak 5 minuten mee.
  4. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan en doe in de pan. Voeg de cherrytomaten in tomatensaus toe en laat het geheel 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden, zout en (chili)peper.
  5. Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erop. Garneer met wat venkelgroen en bosui.
TIPOok erg lekker met een beetje cacaopoeder, nacho's of tortilla chips.

II

Vandaag op het menu een goedgevulde chili met bruine bonen en friszoete venkel. Wist je dat venkel een erg gezonde groente is met weinig calorieën en veel mineralen? Daarnaast wordt deze groente nog steeds gebruikt als geneeskrachtig kruid. De zaadjes van de venkelplant worden gebruikt voor heilzame doeleinden; het bevordert de spijsvertering, helpt tegen een opgeblazen gevoel, vermindert je hongergevoel en zorgt voor een frisse adem.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie667 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker9 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit21 g
Vezels20 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten