Chili sin carne met venkel avocado en pittige mais-salsa
3,4
782 kcal
350 g groente
Chili sin carne is Spaans voor chili zonder vlees. Vandaag op het menu een goedgevulde chili met bruine bonen, fris-zoete venkel en een pittige mais-salsa. Tip: haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op de fruitschaal.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 200 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
- 2 tl Mexicaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 300 g Bruine bonen Herkomst: Your Organic Nature
- 200 g Mais Herkomst: Your Organic Nature
- 0.5 st Jalapeno peper Herkomst: Gert van Brakel
- 1 st Avocado Herkomst: Befair
- 2 el Olie
- 1 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 25 minuten gaar. Giet daarna het water af, zet opzij en laat afgedekt nagaren.
- Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Was de venkel, snijd in vieren en verwijder de onderkant (bewaar wat venkelgroen). Snijd de venkelknol in reepjes. Verwarm olie in een ruime bakpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op een laag vuur. Voeg de venkel en de tomaat toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en een scheut water toe en laat het 5-6 minuten zachtjes stoven. Maak op smaak met de Mexicaanse kruiden, peper en zout.
- Spoel de bonen en maïs in een zeef onder de kraan en doe in de pan bij de groente (de helft van de maïs bewaar je voor de salsa).
- Voor de salsa verwarm je olie in een kleine pan. Was de jalapeñopeper, snijd heel fijn en bak enkele minuten. Verwarm de overgebleven maïs in de pan bij de peper. Kruid met komijnpoeder en een snuf zout en laat nog een paar minuten zachtjes stoven. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein.
- Verdeel de basmatirijst over de borden en schep de chili sin carne erop. Garneer met wat venkelgroen en serveer met de pittige maïs-salsa en avocado.
TIP
Voor een snellere versie: voeg de mais en de jalapeno toe aan de chili sin carne! 3,4
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 178%
Vitaliteit + 62%
CO2 eq -62%
Water + 41%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Vegetarisch, 9 maanden, Gezin, Glutenvrij, Variatie, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie782 kcal
Koolhydraten98 g
Suiker18 g
Vet28 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit22 g
Vezels25 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Peulvruchten


