Chili con carne met linzen en avocado ! Weinig koolhydraten

539 kcal
280 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Linzen worden al sinds de oudheid gebruikt. Ze zijn rijk aan ijzer en vezels. IJzer zorgt voor een goede doorbloeding en vezels zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft. Vandaag maken we een chili con carne waarbij we de bonen vervangen door linzen. Let op: haal de avocado uit de zak en leg deze op de fruitschaal zodat hij verder kan rijpen.

Chili con carne met linzen en avocado

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Kipgehakt Herkomst: Kemper Kip
  • 100 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
  • 2 tl Mexicaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Linzen Herkomst: Luna e Terra
  • 1 st Avocado Herkomst: Befair
Zelf toevoegen
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Rul het gehakt samen met de ui en knoflook in een droge braadpan.
  2. Was de tomaat en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de peper in flinterdunne plakjes. Houd je niet van pittig? Verwijder dan eerst de zaadjes of voeg niet alle peper toe.
  3. Voeg de tomaat, paprika en peper toe aan de pan met het gehakt en bak een paar minuten mee (bewaar eventueel wat peper voor de garnering). Roer de tomatenpuree en een scheutje water erdoor. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Stoof het geheel 5 minuten afgedekt op een middelhoog vuur. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in reepjes. Serveer de linzen chili in een mooie kom of een diep bord. Garneer met de avocado.
TIP
Ook erg lekker met zure room.
4,3
Gemiddelde van 8 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 2%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq -23%
water-reduction-score
Water + 328%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie539 kcal
Koolhydraten26 g
Suiker9 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Peulvruchten
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten