Chili con carne -
Nog geen reviews
0 g groente
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
- 400 g Zwarte bonen Herkomst: Amaizin
- 1 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 1 st Knoflookteen
- tl Chilipeper
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
- 0.5 tl Komijn
- 0.5 tl Paprikapoeder
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de knoflook en hak fijn.
- Was de paprika, snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in stukken van ongeveer 1×1 cm.
- Was de tomaat en snijd in blokjes.
- Schrap de wortelen en snijd ze in plakjes.
- Snijd de prei in ringen en was goed. Laat uitlekken.
- Verwarm een wok- of braadpan en doe er de olijfolie in. Fruit de knoflook aan, voeg na ongeveer een minuut de paprika- en komijnpoeder toe.
- Voeg weer een minuut later de wortel, preiringen en paprikablokjes toe en laat deze 2 minuten mee bakken.
- Voeg dan het gehakt toe, doe er peper en zout op en bak het rul. Zorg dat alles goed bakt, zodat je mooi bruin gehakt hebt.
- Voeg de tomaat toe en laat het gerecht zo’n 15 minuten pruttelen totdat de paprika’s gaar zijn en de saus een mooie dikte heeft.
- Spoel de bonen af, laat goed uitlekken en verwarm ze de laatste 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de chili over de borden en serveer direct.
TIP
Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Voedingswaarden
Per portieAllergenen informatie


