Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime braadslee).
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Schil de pastinaak, de zoete aardappel en de regenboogpeen. Snijd de pastinaak en de regenboogpeen in schuine plakjes. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 2x2 cm.
Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd klein. Doe de groenten samen met de rozemarijn in een kom en druppel de olie erover. Bestrooi met grof zeezout en peper en hussel alles goed door elkaar.
Spreid de groenten ui over de bakplaat en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwarm 10 minuten voor het einde van de oventijd een bakpan met olie en bak de champignonburgers in 10 minuten bruin, keer halverwege om. Serveer de champignonburger met de geroosterde groenten.
TIPGebruik je de oven liever niet? Dan kun je de groenten natuurlijk ook roerbakken in de pan.
II
Vandaag staan champignons op het menu. Niet in hun alledaagse vorm, maar in de vorm van een champignonburger. De naam 'champignon' is afgeleid van het Latijnse woord 'campinio'. Dit betekent 'klokje'. De vorm van een champignon lijkt een beetje op een klokje. Naast de burger serveren we geroosterde groenten uit de oven.