Kentucky fried chicken, maar dan zonder chicken. We gebruiken bloemkool voor de nuggets en corn chips met walnoten voor een heerlijk krokante paneerlaag. Dat is nog eens lekker! Als je bloemkool bakt in de oven wordt deze zowel zacht als knapperig en er gaan geen voedingsstoffen verloren door kookvocht. Ongemerkt krijg je met deze maaltijd heel veel groenten binnen.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappels, snijd in dunne frieten en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper, spreid uit over de bakplaat en rooster in circa 30 minuten gaar en bruin.
- Verwijder intussen de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Meng het meel en zout en (chili)peper in een kom met een scheutje water en olie tot een stevig papje. Hak of maal de walnoten en cornchips heel klein en leg op een plat bord.
- Haal de bloemkoolroosjes door het bloempapje en wentel daarna door de gemalen corn chips en walnoten. Zodra alle bloemkool is bedekt met een krokant laagje, leg je de nuggets op de bakplaat bij de frietjes. Ook eventuele losse 'crumbles' leg je erbij. Bak de bloemkoolnuggets in 15-20 minuten gaar. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een goudbruin resultaat (houd de oven dan goed in de gaten, zodat het niet verbrandt).
- Was ondertussen de wortel en rasp ze grof. Doe de witte kool en wortel bij elkaar in een kom. Maak een dressing van mayonaise en azijn en schep door de groente. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Serveer de krokante bloemkoolnuggets met de frieten en koolsla.
TIP
Heb je bloemkool over? Maak er dan een lekker soepje van als voorafje. De chilivlokken kun je ook apart over de nuggets strooien als de kinderen mee-eten. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: BioRomeo
- 1 st BloemkoolHerkomst: Nieuweboer
- 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
- 75 g Corn chips naturelHerkomst: Amaizin
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 200 g Witte kool, gesnedenHerkomst: ekomenu maatwerk
- 2 el Olijfolie
- 2 el (Vegan) mayonaise
- 1 el Azijn
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -21%
Groente+ 281%
Vitaliteit+ 43%
CO2eq -79%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Glutenvrij, Gezin, Vegetarisch, Lactosevrij, Variatie, 9 maanden, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie723 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker19 g
Vet22 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels19 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Mais
Noten
Vergelijkbare recepten
713 kcal
280 g groente
Seizoen, Glutenvrij, Gezin, Lactosevrij, Eiwitrijk, 9 maanden, Variatie
743 kcal
280 g groente
Eiwitrijk, Variatie, Gezin, Seizoen, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij
732 kcal
250 g groente
Seizoen, Lekker snel, Vegetarisch, Gezin, Variatie, Eiwitrijk, 9 maanden
747 kcal
350 g groente
Seizoen, Glutenvrij, Specials, Gezin, Lactosevrij, Eiwitrijk, Variatie