Vega cassoulet met koolraap en een kruimige kaas-broodkorst
4,3
703 kcal
300 g groente

Koolraap was hard op weg om een vergeten groente te worden, maar tegenwoordig staat dit smakelijke knolgewas weer meer in de belangstelling. En terecht, want het is gezond, erg lekker en je kunt er in de keuken veel kanten mee op. Vandaag maken we een heerlijke cassoulet (stoofpot) er mee. De bereiding duurt wat langer dan je bent gewend, maar dat is echt de moeite waard!
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de koolraap, snijd in kleine stukken en kook in 15 minuten beetgaar. Giet het water af.
- Pel en snipper de ui. Verhit olie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de voorgekookte koolraap toe en bak 8-10 minuten op een middelhoog vuur.
- Was de tomaat en snijd klein. Voeg de tomaat en de witte bonen in tomatensaus toe aan de pan met koolraap en laat nog 10 minuten afgedekt pruttelen. Breng de cassoulet op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Snijd het brood in kleine stukjes. Pel de knoflook. Verhit olie in een bakpan en bak in 10 minuten knapperig en goudbruin. Pers de knoflook erboven uit en strooi de kaas erover. Laat even smelten en breng op smaak met zout en peper.
- Hak de peterselie grof. Schep de gebakken broodstukjes door en over de cassoulet en werk af met peterselie.
TIP
Je kunt de pan ook nog even in de oven zetten en gratineren met de kaas.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st TomaatHerkomst: Solid
- 360 g Witte bonen in tomatensausHerkomst: Your Organic Nature
- 1 st Meergranen stokbroodjeHerkomst: Handgemaakt brood
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 5 g Verse peterselieHerkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -10%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -50%
Water -43%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Gezin, Eiwitrijk, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie703 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker14 g
Vet28 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit28 g
Vezels19 g
Zout2.9 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
Melk