Cassoulet met kalfssaucijzen ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
534 kcal
330 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Een cassoulet is een Franse klassieker. Het is van oorsprong een boerengerecht waarbij witte bonen en gekonfijt of ingemaakt vlees worden gestoofd in een aardewerken pot. De naam cassoulet verwijst naar deze pot (cassole). We bereiden vandaag een cassoulet met braadworst, witte bonen, sperziebonen en wortel. Heerlijk makkelijk.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 200 g Sperziebonen Herkomst: Van de Spek
- 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 200 g Kalfssaucijzen Herkomst: ecofields 200 g
- 200 g Witte bonen in tomatensaus Herkomst: Your Organic Nature
- 2 el Bakolie
- 2 tl Tijm
- snufje (Chili)peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in partjes. Schrap of schil de wortel en snijd in stukken of plakjes. Was de sperziebonen, verwijder de puntjes en halveer ze of snijd in drieën. Was de tomaat en snijd klein.
- Verhit olie in een ruime braadpan en bak de braadworst samen met de ui 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Voeg de wortels, sperziebonen, witte bonen en tomatensaus toe aan de braadworst en laat 15 minuten zachtjes afgedekt sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met tijm en (chili)peper.
- Serveer de cassoulet op een mooie schaal.
TIP
Schep alles in een ovenschaal, strooi wat kaas erover en bak nog 5-10 minuten in de oven op 180 °C. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -6%
Groente + 162%
Vitaliteit + 21%
CO2 eq + 68%
Water -11%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie534 kcal
Koolhydraten27 g
Suiker10 g
Vet32 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit26 g
Vezels15 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
Rund


