Cassoulet met cherrytomaatjes en kalfssaucijzen

686 kcal
260 g groente

Een cassoulet is een Franse klassieker. Het is van oorsprong een boerengerecht waarbij witte bonen en gekonfijt of ingemaakt vlees worden gestoofd in een aardewerken pot. De naam cassoulet verwijst naar deze pot (cassole). We maken vandaag een cassoulet met kalfssaucijzen, witte bonen, aardappels en cherrytomaatjes.

Cassoulet met cherrytomaatjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 400 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g Kalfssaucijzen Herkomst: ecofields 200 g
  • 200 g Cherrytomaatjes Herkomst: Agrologica
  • 360 g Witte bonen Herkomst: Your organic nature
Zelf toevoegen
  • 400 ml Bouillon
  • 2 el Bakolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een stoofpan en bak de wortel, prei en aardappelblokjes circa 3 minuten op een middelhoog vuur. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  3. Verhit intussen olie in een bakpan en bak de saucijzen rondom bruin. Zet het vuur laag en laat afgedekt garen.
  4. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan. Doe de cherrytomaatjes en witte bonen in de pan bij de wortels en aardappels. Verwarm kort mee en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  5. Serveer de saucijzen in plakjes (of heel) met de groenten cassoulet.
TIP
Voeg voor extra smaak een laurierblaadje toe tijdens de bereiding van de groenten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrijEiwitrijkLactosevrij9 maandenVariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie686 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker16 g
Vet25 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit34 g
Vezels20 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Varken
Rund
Peulvruchten
Koriander

Vergelijkbare recepten