Carpaccio van courgette met gruyere pasta en gekaramelliseerde uien met daslook

4,0
Gemiddelde van 1 review
695 kcal
250 g groente
Carpaccio van courgette met gruyere

Ook al denk je bij carpaccio in eerste instantie waarschijnlijk aan dun gesneden vlees, dit is ook een originele manier om groente te presenteren. Het ziet er leuk uit en het is een makkelijke techniek. Je kunt bijna alle groenten gebruiken voor carpaccio. Neem bijvoorbeeld bieten, wortel, radijsjes, tomaten en nog veel meer. Vandaag maken we een carpaccio van courgette.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in halve ringen of in partjes. Snijd de daslook fijn. Verhit olie en boter in een ruime bakpan en bak de uien kort aan. Temper het vuur en bak, af en toe omscheppend, tot de ui licht gekaramelliseerd is. Doe op het laatst de daslook (naar smaak), honing en balsamicoazijn erbij.
  2. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap. Snijd de verse munt heel fijn. Maak een dressing van citroensap, munt (naar smaak), olijfolie extra vierge, zout en peper.
  3. Was de courgette en snijd of schaaf in flinterdunne plakjes. Nu kun je ervoor kiezen om de courgette rauw te serveren of kort te bakken in een pan. In dat laatste geval bak je de plakjes 3-5 minuten. Schik de courgette op de borden of op een schaal en breng op smaak met citroenzeste (geraspte citroenschil), zout en peper. Druppel de dressing over de courgette en rasp een deel van de gruyere met een grove rasp erover. Zet opzij.
  4. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en schep de zoete uien erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg de pasta op de courgette plakjes en rasp tenslotte de rest van de gruyere erover. Werk af met wat blaadjes munt.
TIP
Heb je munt over? Maak er een lekkere thee van.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st DaslookHerkomst: Herbio
  • 0.5 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Biosikelia
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 1 st CourgetteHerkomst: Lukassen
  • 50 g GruyereHerkomst: Cheesepack (let op: dierlijk stremsel)
  • 170 g Volkoren pastaHerkomst: Van der Moolen
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie en boter
  • 1 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -49%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 73%
co2-reduction-score
CO2 eq -74%
water-reduction-score
Water -85%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinSeizoenVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie695 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker17 g
Vet30 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit23 g
Vezels10 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten