Carpaccio van courgette en munt

Carpaccio van courgette en munt met pasta en gekaramelliseerde uien

| 727 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Gezin, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden
Gluten
Melk
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 5 g Verse muntHerkomst: Forc
  • 170 g Volkoren penneHerkomst: La bio idea
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 60 g Parmezaanse kaasHerkomst: Bioverde
  • 4 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 1 el Balsamicoazijn
  • 3 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit87 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.148 g
water-reduction-scoreWater33,9 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in halve ringen of in partjes. Pel de knoflook. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de uien kort aan. Temper het vuur en bak, af en toe omscheppend, tot de ui licht gekaramelliseerd is. Doe de laatste 5 minuten de honing en balsamicoazijn erbij en pers de knoflook erboven uit.
  2. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap. Snijd de verse munt heel fijn. Maak een dressing van citroensap, munt, olijfolie extra vierge, zout en peper.
  3. Was de courgette en snijd of schaaf in flinterdunne plakjes. Schik de courgette op een ruime schaal en breng op smaak met citroenzeste (geraspte citroenschil), zout en peper. Druppel de dressing over de courgette en rasp een deel van de Parmezaanse kaas met een grove rasp. Zet opzij.
  4. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en schep de zoete uien erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Rasp de rest van de Parmezaanse kaas erover en serveer de courgette carpaccio ernaast.
TIPHou je niet zo van rauwe courgette? je kunt de courgetteplakjes ook grillen. Of je kunt de courgette doormidden snijden, 2-3 minuten koken in een pan met gezouten water en in dunne plakjes snijden.

II

Ook al denk je bij carpaccio in eerste instantie waarschijnlijk aan dun gesneden vlees, dit is een originele manier om groente te presenteren. Het ziet er leuk uit en het is ook een makkelijke techniek. Je kunt bijna alle groenten gebruiken voor carpaccio. Neem bijvoorbeeld bieten, wortel, radijsjes, tomaten en nog veel meer. Vandaag maken we een carpaccio van courgette.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie727 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker17 g
Vet33 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit24 g
Vezels10 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Melk
Tarwe