Captain's dinner met bruine bonen krokante pancetta en piccalilly

Nog geen reviews
718 kcal
240 g groente
Captain's dinner met bruine bonen

Vroeger was er weinig vers eten aan boord van een schip. De maaltijd bestond daarom vaak uit bonen, omdat die voedzaam en lang houdbaar waren. De kapitein had het iets luxer. Hij vulde de bonenmaaltijd aan met van huis meegenomen gezouten vlees en tafelzuur zoals augurken, zilveruitjes en piccalilly. Bij een Captain’s dinner is het leuk om alle ingrediënten in aparte bakjes op tafel te serveren en op te scheppen wat je lekker vindt… en zoveel je wilt!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  2. Snijd intussen de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en rasp grof. Pel de knoflook en snijd in stukjes.
  3. Doe de bonen met het vocht in een ruime pan en verwarm ze op een laag vuur (laat ze niet koken). Giet daarna het vocht af.
  4. Verwarm een droge bakpan en bak het spek krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit olie in dezelfde bakpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de prei en wortel toe en bak 5 minuten mee op een hoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder en (chili)peper.
  5. Serveer de aardappels met de bonen, groenten en de pancetta. Maak het gerecht af met een flinke schep piccallily.
TIP
Heb je liever gebakken aardappels? Dan kun je de voorgekookte aardappels krokant bakken. Ook erg lekker met augurken en zilveruitjes.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 360 g BonenHerkomst: Your Organic Nature
  • 70 g PancettaHerkomst: Fumagalli
  • 100 g PiccalillyHerkomst: Machandel
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente+ 90%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijGezinVariatieSeizoen9 maandenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie718 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker17 g
Vet30 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit23 g
Vezels23 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Mosterd
Varken
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden