Cacio e pepe tagliatelle met romige cottage cheese pan geroosterde tomatensalade met komkommerkruid

Nog geen reviews
683 kcal
225 g groente
Cacio e pepe tagliatelle met romige cottage cheese

Waan je even in een warm Italië en maak supersnel deze snelle en beroemde pasta, deze keer met cottage cheese! De kaas smelt op de pasta en combineert heerlijk met de pan geroosterde tomatensalade. Buon appetito!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de paprika en snijd in reepjes. Halveer de tomaatjes. Verhit olie in een pan en bak de paprika 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaatjes toe en bak 2 minuten mee. Knijp de helft van de citroen erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Scheur of snijd de basilicum in reepjes en voeg deze toe aan de pan. Zet opzij.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de verse tagliatelle in 3 minuten gaar. Giet het water af en bewaar wat kookvocht.
  3. Schep de cottage cheese in een bakje en voeg een beetje kookvocht en de andere helft van de citroen toe. Klop tot een gladde saus en maak op smaak met zout en peper.
  4. Pel en snipper intussen de knoflook. Verwarm de boter in een ruime bakpan en voeg de knoflook en versgemalen peper toe. Doe de voorgekookte pasta erbij en een flinke schep pasta kookvocht. Schenk de saus erover, zodat de kaas smeuïg aan de pasta blijft kleven. Kruid nog een keer met peper.
  5. Serveer de smeuïge cacio e pepe met de pan geroosterde tomatensalade en komkommerkruid.
TIP
Snijd tomaatjes voor de kleintjes altijd door de helft, dit is veiliger. Ze mogen van deze fantastisch gekleurde tomaatjes natuurlijk al snoepen. Jij ook natuurlijk!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 200 g Wild wonder tomaatjesHerkomst: De Koning
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Biosikelia
  • 0.5 st KomkommerkruidHerkomst: Herbio
  • 250 g Verse tagliatelleHerkomst: Bioverde
  • 150 g Cottage cheeseHerkomst: zuger
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Peper van de molen
  • 15 g Boter
  • snufje Zout

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 79%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -59%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSeizoenLekker snelVegetarisch9 maandenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie683 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker12 g
Vet29 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit25 g
Vezels7 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Paprika
Ei
Tarwe
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten