Bulgursalade met witlof en sinaasappel

Bulgursalade met witlof en sinaasappel walnoten en yoghurtsaus

| 707 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Lekker snel, 9 maanden
Lactose
Noten
Gluten
Peulvruchten
Tarwe
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 25 g Walnoten
  • 150 g BulgurHerkomst: IDorganics
  • 1 st SinaasappelHerkomst: Biosikelia
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 4 st WitlofHerkomst: Puur Origine

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 2 el Appelazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit91 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq462 g
water-reduction-scoreWater40,9 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de bulgur in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren.
  2. Pel de sjalot en snijd in ringen. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan. Hak de walnoten in grove stukken. Verwarm een bakpan met olie en bak de sjalot, kikkererwten en de walnoten 5-7 minuten op een laag vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Snijd ondertussen de witlof in smalle reepjes. Rasp de schil van de sinaasappel in een bakje. Pel de sinaasappel en snijd in partjes. Snijd de peterselie klein. Schep in een kom de witlof met de sinaasappelpartjes, kikkererwten, sjalot, walnoten en de helft van de peterselie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Klop de yoghurt los met de rest van de peterselie, sinaasappelrasp, olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper.
  5. Serveer de bulgur met de frisse lentesalade en het yoghurtsausje.
TIPHeb je liever een warm gerecht? Je kunt de witlof ook op een hoog vuur kort aanbakken met wat rasp van de sinaasappelschil. Ook lekker met een beetje honing.

II

Witlof is een bladgroente die in het donker geteeld wordt! In de supermarkt ligt de witlof dan ook vaak in donkere bakken. Als er licht bij de witlof komt kleur deze groen en wordt de smaak een stuk bitterder. De sinaasappel in dit recept balanceert de bittere smaak van witlof heel goed uit, en het zure van de yoghurt smaakt er heerlijk bij.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie707 kcal
Koolhydraten87 g
Suiker16 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit23 g
Vezels15 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Noten
Gluten
Peulvruchten
Tarwe
Melk