Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook voor de bulgur. Spoel de bulgur in een zeef onder de kraan en kook 8-10 minuten. Giet het water af, roer een beetje los en zet opzij.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een ruime bakpan en roerbak de ui en koolrabi in circa 5-8 minuten op een hoog vuur beetgaar.
Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd eventueel kleiner. Bak de spinazie 1-2 minuten met de koolrabi mee. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een droge pan en rooster het amandelschaafsel lichtbruin. Meng de cottage cheese met olijfolie extra vierge, mosterd, zout en peper.
Doe de bulgur bij de koolrabi in de pan en verwarm kort mee. Laat de bietjes uitlekken en snijd in kleine blokjes. Schep de bulgur op de borden (of in bowls) en verdeel de bietenblokjes en het amandelschaafsel erover. Serveer met een flinke schep cottage cheese.
TIPAls je een deel van de bietjes pureert met de cottage cheese, dan krijg je een prachtige roze saus!
II
Bulgur wordt gemaakt van durum tarwe. Deze tarwekorrels worden gestoomd, gedroogd en vervolgens gebroken. Bulgur is een uitstekende vervanger voor rijst en couscous. Het heeft een nootachtige smaak met een stevige bite.