Breng water (of bouillon) aan de kook. Doe de bulgur in een kom met een scheutje olijfolie. Schenk 2x de hoeveelheid kokend water erbij. Dek af en laat ongeveer 10 minuten zwellen. Gebruik een vork om de bulgur los te maken zodat hij niet plakt.
Verhit olie in een grote bakpan en bak de pompoenblokjes 15 minuten op een laag vuur. Schep regelmatig om. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren of in plakjes. Bak de champignons met de pompoen mee. Schep de rozijnen erdoor en breng op smaak met garam masala, zout en peper.
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Snijd de peterselie en munt heel klein. Meng in een grote kom de bulgur, pompoen, champignons, sjalot, rozijnen, munt en peterselie en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
Verwarm olie (of boter) in een bakpan en bak de heekfilet gaar. Kruid met zout en peper en serveer de bulgur mix ernaast.
TIPGeroosterde komijnzaadjes geven dit gerecht nog een extra dimensie.
II
Vandaag een hartverwarmende maaltijd voor gure dagen. Dit gerecht bevat onder andere voorgesneden pompoen. Pompoen heeft een lage energetische waarde maar bevat wel veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor een goede werking van de darmen. Lekker en gezond!
In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®