Bulgur met beluga linzen, bimi en een pangratatto van ansjovis en munt

Nog geen reviews
704 kcal
250 g groente
Bulgur met beluga linzen, bimi

Een gerecht dat lekker is bij de lunch, avondeten of hopelijk met mooi weer op een kleedje. Makkelijk vooraf klaar te maken en nog even op te warmen of zelf koud te eten. Pangrattato wordt ook wel de Parmezaan voor de armen genoemd, maar je zult merken dat het gewoon èrg lekker is! Krokant, zoutig en fris.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de Beluga linzen in een zeef onder de kraan en kook 15-20 minuten. Giet daarna het water af.
  2. Breng water (of bouillon) aan de kook. Doe de bulgur in een kom met een scheutje olijfolie. Schenk 2x de hoeveelheid kokend water erbij. Dek af en laat ongeveer 10 minuten zwellen. Gebruik een vork om de bulgur los te maken zodat deze niet plakt. Meng de voorgekookte linzen erdoor.
  3. Verkruimel het brood, of snijd heel klein. Verwarm olie in een bakpan en bak de broodkruimels knapperig. Snijd de ansjovis en munt heel fijn en verwarm met het brood mee. Pers de knoflook erboven uit en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper, schep uit de pan en zet opzij voor later.
  4. Pel intussen de ui en snijd in partjes. Snijd de bimi kleiner. Was de spinazie grondig en laat uitlekken. Verwarm olie in de bakpan van het brood en bak de ui en bimi 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een klontje boter en water toe en laat afgedekt 5-7 minuten zachtjes stomen. Doe tenslotte de spinazie erbij, laat slinken en breng op smaak met komijn, peper en zout.
  5. Schep de groenten door de bulgur en verdeel de pangrattato op het laatste moment erover. Of serveer de bulgur en groenten naast elkaar.
TIP
Gebruik de olie uit het blikje van de ansjovis voor extra smaak.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 35 g Beluga linzenHerkomst: Do-it
  • 150 g BulgurHerkomst: DO IT
  • 1 st Hamburger broodjeHerkomst: Van Der Westen
  • 20 g Ansjovis in olijfolieHerkomst: Fish Tales
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Bimi Herkomst: Eco-Espana
  • 200 g SpinazieHerkomst: Biogarden
Zelf toevoegen
  • 1 tl Gemalen komijn
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 55%
co2-reduction-score
CO2eq -79%
water-reduction-score
Water+ 25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelEiwitrijkVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie704 kcal
Koolhydraten94 g
Suiker7 g
Vet21 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit28 g
Vezels16 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Ei
Sesamzaad
Melk
Lactose
Tarwe
Vis
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten