Bulgur bowl met gegrilde aubergine

Bulgur bowl met gegrilde aubergine tofu en chutney dressing

| 658 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

2,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Vegan, Afvallen, Vegetarisch, Specials, Eiwitrijk
Gluten
Sojabonen
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren bulgurHerkomst: IDorganics
  • 3 el VijgenchutneyHerkomst: van ton
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Tofu naturel
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 5 g PeterselieHerkomst: Forc
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit90 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq966 g
water-reduction-scoreWater51,4 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de aubergine in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees en laat daarbij de schil heel. Leg de aubergine met het vruchtvlees naar boven in een ovenschaal. Besprenkel royaal met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Plaats circa 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de aubergine heel zacht is.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Kook de bulgur in 10- 12 minuten gaar, giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren. Roer de bulgur daarna los met een vork.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was of schil de wortel en rasp grof. Dep de tofu droog en snijd in blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de tofu samen met de ui in 8 minuten rondom bruin en gaar. Beng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Snijd de peterselie grof en strooi over de tofu.
  4. Verdun de vijgenchutney met water zodat je een sausje krijgt. Gebruik per persoon een ruime kom of diep bord en leg de ingrediënten mooi naast elkaar. Serveer met de vijgenchutney dressing.
TIPHeb je weinig tijd? Dan is het ook heel lekker de aubergine te grillen of te bakken in een pan.

II

Vijgenchutney is een zoetzure smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken. De chutney wordt er vaak als begeleider bij rijst en curry's geserveerd. Wij combineren het meestal met kaas, koud vlees, paté en brood. Vandaag serveren we de chutney bij een bulgur bowl met gegrilde aubergine en tofu. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie658 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker22 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit27 g
Vezels19 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Sojabonen
Tarwe