Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de rijst afgedekt in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat een beetje afkoelen.
Breng een steelpan met water aan de kook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en kook ze 15-20 minuten. Giet vervolgens het water af.
Voor de dressing pel en snipper je de ui heel klein. Snijd de koriander klein. Meng (sesam)olie en sojasaus met de ui en koriander.
Verwijder de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Was de sla en snijd in reepjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Snijd de bosui heel fijn.
Schep alle ingrediënten in een mooie kom en breng op smaak met de koriander dressing.
TIPAls je sesamzaadjes in huis hebt is dat een erg lekkere smaakmaker in de dressing.
II
Vandaag een verfrissend recept met watermeloen op het menu. De kleine biologische watermeloentjes zijn heerlijk rijp en zoet. Een watermeloen bestaat voor bijna 95% uit vocht en is een echte dorstlesser! Weet je wat de beste methode is om te checken of een watermeloen rijp is? Het bekloppen ervan! Hoe doffer de klank, hoe rijper de vrucht. 'In samenwerking met Lisa Steltenpool'