Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijst eruit. Snijd vervolgens in hele dunne plakjes. Verwijder het loof van de radijsjes, was ze onder de kraan en snijd in flinterdunne plakjes.
Doe de radijs en komkommer in een schaal en schenk de azijn en olijfolie extra vierge erbij. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken. Giet daarna het vocht af (of gebruik het als dressing).
Spoel de lupine in een zeef onder de kraan. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met zout en (chili)peper. Zet opzij.
Was de sla, laat heel goed uitlekken en snijd in reepjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdun de hummus met een klein scheutje water (of het vocht van de radijs en komkommer).
Verdeel de ingrediënten over mooie kommen (gebruik daarbij 1 kom per persoon) en druppel wat hummusdressing erover.
TIPJe kunt de lupine ook roerbakken en op smaak brengen met specerijen die je lekker vindt.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Witte lupine is van Nederlandse en Belgische bodem afkomstig en kan uitstekend als vleesvervanger dienen. Het bevat veel vezels en ze overtreffen alle andere peulvruchten in eiwitgehalte. Met een stevige bite, een licht notige smaak en een minder melige structuur is witte lupine lekker in allerlei roerbakschotels, soepen, stoofschotels of bijvoorbeeld in de buddha bowl van vandaag. Tip: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal.