200 g Witte kool, gesnedenHerkomst: lepelaar snijderij
300 g WortelsHerkomst: Greenorganics
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
3 ml Sojayoghurt
el (appel)azijn
1 el Vegan mayonaise
snufje Peper
Meet hoe goed je eet
Groente285 g
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Was en schil de wortels en rasp ze vervolgens. Doe de witte kool en wortels bij elkaar in een grote kom en meng de rozijnen erdoorheen.
Maak een dressing met de helft van de vegan mayonaise, de helft van de sojayoghurt en de (appel)azijn. Voeg de dressing toe aan de wortels en witte kool en meng goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper. De koolsla is het lekkerste als je het nog even laat koelen in de koelkast.
Maak intussen de dragonmayonaise. Was de dragon en snijd heel fijn. Pel de knoflook en snijd deze ook heel fijn. Meng de dragon en knoflook door de andere helft van de vegan mayonaise en sojayoghurt. Breng op smaak met peper. Zet de dragonmayonaise opzij.
Bak de kaiserbroodjes 5 minuten in de voorverwarmde oven. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de zomerburgers op een middelhoog vuur bruin (circa 5 minuten per kant). Bak de uienringen de laatste 5 minuten mee met de burgers.
Snijd het broodje open en beleg deze met de zomerburger en uienringen. Verdeel wat dragonmayonaise erop en serveer de koolsla ernaast.
TIPDe 'coleslaw' is ook lekker met een frisse, geraspte appel.
II
Vegan burgers op het menu, lekker! De frisse en knapperige 'coleslaw' maakt het gerecht helemaal af. Van oorsprong is 'coleslaw' geen Amerikaans gerecht. Hollandse immigranten brachten het recept ooit mee naar de VS. Daar werd het razendpopulair en sindsdien ontbreekt koolsla (coleslaw) bij geen enkele Amerikaanse barbecue.