Verwarm de oven voor op 200° C en bak de hamburgerbollen in 6 minuten krokant gaar.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Was de tomaat en snijd klein. Was de little gem en snijd in dunne reepjes.
Verhit olie in een bakpan en bak de tomaat-linzenburgers samen met de ui op een middelhoog vuur (circa 5 minuten).
Verwarm ondertussen een droge grillpan of bakpan en gril of bak de paprika circa 10 minuten.
Verwarm de tomatenpuree met de azijn in een steelpan. Voeg de gesneden tomaten toe en laat 5 minuten sudderen op een laag vuur.
Snijd het broodje open en beleg deze met wat sla en de tomaat-linzenburger, verdeel daar bovenop wat tomatenketchup en gegrilde paprika. Serveer de rest van de groenten als salade ernaast.
TIPOok lekker met andere groenten zoals courgette.
II
Vandaag heerlijke broodjes met burger en groenten op het menu. Erbij een zelfgemaakte tomatenketchup. De tomaten voor de ketchup worden geleverd door Ron van Dijk (Groenland), bio-teler in hart en nieren. Zijn kassen zijn onderverdeeld in vier delen, om verspreiding van ziektes tegen te gaan. 's Nachts worden de kassen gesloten met een horizontaal isolatiezeil om energie te besparen. Met een eigen warmtekrachtkoppeling wordt er op de kwekerij gezorgd voor elektriciteit en Co2. De restwarmte die hierbij vrijkomt, wordt gebruikt om de kassen te verwarmen. Super duurzaam dus!