Broodje pulled portabella

Broodje pulled portabella met koolsla

| 595 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,5
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Vegan, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Lactosevrij, Gezin
Paprika
Gluten
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 el Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st Witte koolHerkomst: Huib Rijk
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 4 st Portabella
  • 2 st DesembroodjeHerkomst: Handgemaaktbrood
  • 70 g Tomatenpuree

Zelf toevoegen

  • 2 el (Vegan) mayonaise
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente370 g
vita-scoreVitaliteit73 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq579 g
water-reduction-scoreWater7 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de desembroodjes in 8-10 minuten knapperig.
  2. Snijd de portabella in dunne plakken en doe in een kom. Meng de tomatenpuree en piri piri kruiden erdoor en laat de smaken intrekken.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui in 5-10 minuten zacht en lichtbruin. Schep de ui uit de pan en bak in dezelfde pan de gemarineerde portabella 5-10 minuten op een middelhoog vuur. Trek met 2 vorken de portabella uit elkaar zodat je 'pulled' stukjes krijgt (of gebruik een mes). Voeg een klein scheutje water toe.
  4. Verwijder het buitenste blad van de witte kool, halveer en snijd in dunne reepjes. Was of schil de wortel en snijd klein of rasp grof. Meng de witte kool en wortel met de (vegan) mayonaise en breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  5. Snijd de desembroodjes open en beleg met de pulled portabella, ui en een schepje koolsla. Serveer de overgebleven koolsla ernaast.
TIPHou je van pit? Voeg dan wat sambal toe aan de pulled portabella. Ook erg lekker met smokey BBQ saus.

II

Pulled pork, pulled chicken... Wij maken vandaag een vegan variant met portabella. De portabella is overgekomen vanuit Amerika, maar de naam doet Italiaans aan. Door speciale teeltwijze is deze paddenstoel uitgegroeid tot een reuze kastanjechampignon. In Amerika is deze paddenstoel erg populair voor op de barbecue, wij eten hem vaker gevuld.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie595 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker17 g
Vet20 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels16 g
Zout1.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Gluten
Tarwe