Broodje knolselderij steak met cottage cheese en sla

670 kcal
480 g groente

Wie heeft er nog vlees nodig met zo'n kanjer als knolselderij. Deze knol is het hele jaar verkrijgbaar van eigen bodem. Knolselderij is niet alleen erg lekker, het heeft diverse gezonde eigenschappen. Zo bevat knolselderij veel magnesium, calcium en kalium. Magnesium zorgt voor de opname van calcium in het bloed, calcium kan het hormonale systeem een zetje geven om vet af te breken en kalium heeft een positieve invloed op de bloeddruk.

Broodje knolselderij steak

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Knolselderij Herkomst: Huybrechts
  • 2 st Desembroodje Herkomst: Handgemaaktbrood
  • 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
  • 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 100 g Cottage cheese Herkomst: zuger
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken van 1-2 cm dik. Leg de plakken op de bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster 20-25 minuten. Bak de desembollen de laatste 7-10 minuten mee.
  3. Was ondertussen de sla en laat goed uitlekken of droog met een sla centrifuge. Was de tomaat en snijd in plakken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de wortel en rasp grof of maak dunne linten met een dunschiller.
  4. Roer de cottage cheese los met mosterd-dille dressing. Snijd het broodje open en besmeer met de cottage cheese. Leg daar een paar plakken geroosterde knolselderij op en beleg verder met tomaat, ui, sla en wortel.
  5. Maak van de overgebleven ingrediënten een heerlijke salade voor ernaast.
TIP
Heb je knolselderij over? Daar kun je een heerlijke selleriesalade van maken.
3,0
Gemiddelde van 1 review

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 281%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -72%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinSeizoenVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie670 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker17 g
Vet24 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit22 g
Vezels21 g
Zout2.5 g
Allergenen informatie
Mosterd
Melk
Selderij
Gluten
Tarwe
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten