Verwarm de oven voor op 180 ºC en bak de broodjes 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
Doe de witte kool en wortel in een kom en besprenkel met olijfolie extra vierge en azijn. breng op smaak met zout en peper en schep alles goed door elkaar. De koolsla is het lekkerst als je het nog even in de koelkast zet.
Pel de ui en snijd in ringen. Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak de hamburgers samen met de uien op een middelhoog vuur bruin en gaar.
Pel de knoflook. Was de dragon en snijd heel fijn. Roer de yoghurt in een kommetje en schep de dragon erdoor. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
Snijd het broodje open en beleg met de hamburger en uienringen. Verdeel wat dragonmayonaise erop en serveer de koolsla ernaast.
TIPDe 'coleslaw' is ook lekker met iets zoets, zoals een geraspte appel of rozijnen.
II
Hamburgers op het menu, lekker! De frisse en knapperige 'coleslaw' maakt het gerecht helemaal af. Van oorsprong is 'coleslaw' geen Amerikaans gerecht. Hollandse immigranten brachten het recept ooit mee naar de VS. Daar werd het razendpopulair en sindsdien ontbreekt koolsla (coleslaw) bij geen enkele Amerikaanse barbecue.