1 st Meergranen stokbroodjeHerkomst: Handgemaakt brood
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olijfolie
2 el Azijn
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit82 Punten
CO2eq847 g
Water24,8 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak het meergranenstokbroodje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was of schil de raapjes en snijd in flinterdunne plakjes (gebruik hiervoor een kaasschaaf, een mandoline of een scherp mes). Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Was de sla en verwijder een paar mooie slabladeren voor op het broodje. De rest van de sla snijd of scheur je klein. Meng de raapjes en appel met olijfolie, azijn, peper en zout. Hussel vervolgens met de kleingesneden sla.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de falafel burger samen met de ui 8-10 minuten.
Doe de sojayoghurt in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd het knapperige stokbroodje in tweeën en halveer in de lengte. Snijd de falafel burger in reepjes (of houd deze heel) en beleg de het stokbroodje met de slabladeren, de falafel burger, ui en het sojayoghurt sausje. Serveer de raapjes-salade ernaast.
TIPJe kunt de raapjes ook raspen. Of je kookt ze 5-8 minuten in gezouten water en laat ze daarna afkoelen.
II
Deze week een lekker broodje met falafel burger. We serveren ernaast een salade van appel en raapjes. De witte of wit met roze knolletjes zijn een kruising tussen kool en koolraap. De raapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak. Geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppot, soep of salades.
'In samenwerking met Lisa Steltenpool'