Breng een pan met een klein laagje water en een snuf zout aan de kook. Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en snijd de stronk in kleine stukken. Kook of stoom de broccoli in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Pel en snipper intussen de ui. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en het gehakt enkele minuten. Was de tomaat, snijd klein en bak met het gehakt mee. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de broccoli, tomaat en het gehakt en doe alles in een ovenschaal. Bestrooi met kaas en pijnboompitten en bak nog 10-15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
TIPHet is ook leuk om de tomaat in plakjes te snijden en bovenop de gratin te leggen.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een lekker makkelijk gerecht uit de oven. terwijl de schotel in de oven staat heb jij tijd om wat anders te doen. Ons biologische rundvlees wordt geleverd door boer Chavet uit het dorp Valender bij Luik (Wallonië). Hij laat zijn koeien het hele jaar naar buiten, wanneer de weersomstandigheden en de bodem dat toelaten. Het voer dat ze krijgen is 100% biologisch en uiteraard zonder antibiotica.