Broccoli-pastagratin

Broccoli-pastagratin met Waals rundergehakt

| 852 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lekker snel, Gezin, Eiwitrijk, 9 maanden, Variatie
Lactose
Melk
Tarwe
Rund
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 50 g Geraspte kaas
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen
  • 200 g Rundergehakt
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 170 g Volkoren penneHerkomst: La bio idea

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente290 g
vita-scoreVitaliteit85 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.440 g
water-reduction-scoreWater62,3 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de penne in circa 8 minuten beetgaar. Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en snijd de stronk in kleine stukken. Doe de broccoli halverwege bij de pasta en kook in 4 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat goed uitlekken (bewaar wat kookvocht).
  3. Pel en snipper intussen de ui. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en het gehakt rul. Was de tomaat, snijd klein en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de crème fraîche in een kleine pan en voeg de kaas toe. Verdun eventueel met kookvocht of melk tot een schenkbare saus.
  5. Meng de broccoli, pasta, het gehakt en de tomaten en doe alles in een ovenschaal. Schenk de kaassaus erover en bak nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de ovengrillstand aan zodat de kaas bruin kleurt.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de pasta ook zo serveren met de warme kaassaus erover.

II

Ons biologische rundvlees wordt geleverd door boer Chavet uit het dorp Valender bij Luik (Wallonië). Hij laat zijn koeien het hele jaar naar buiten, wanneer de weersomstandigheden en de bodem dat toelaten. Het voer dat ze krijgen is 100% biologisch en uiteraard zonder antibiotica.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie852 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker42 g
Vet42 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit42 g
Vezels15 g
Zout0.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Tarwe
Rund
Gluten