Broccoli-couscous met asperges en feta ! Weinig koolhydraten

549 kcal
350 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Wist je dat er verschillende kleuren asperges bestaan? Witte, groene en zelfs paarse! De asperge begint als kleine aspergescheut. Deze scheuten kunnen onder de grond groeien, dan blijven ze wit. Wanneer ze boven de grond worden geteeld, kleuren ze groen. Onder andere in Italië zijn de groene asperges razend populair. Deze heerlijke groente kun je op verschillende manieren bereiden. In dit recept grillen we de groene asperges, daardoor krijgen ze een heerlijk nootachtige smaak én geur.

Broccoli-couscous met asperges en feta

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Broccoli Herkomst: via lukassen
  • 2 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 250 g Groene asperges Herkomst: Overesch
  • 2 st Knoflookteen
  • 0.5 st Verse munt, pot Herkomst: herbio
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
  • 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
  • 75 g Fetakaas Herkomst: Minos
Zelf toevoegen
  • 2 g Boter
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de broccoli, snijd klein en maal deze in een keukenmachine klein (of gebruik een rasp of een scherp mes). Verwarm boter in een bakpan en bak de broccoli-couscous met de Italiaanse kruiden 1-2 minuten (niet te lang want het is lekker als de broccoli nog een ‘bite’ heeft).
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de asperges. Was de asperges, snijd de harde onderkant eraf en snijd in stukken. Kook de asperges 2-3 minuten, giet daarna het water af.
  3. Pel de knoflook. Doe de olie in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Bestrijk de asperges met de knoflookolie en gril (of bak) ze tot ze mooi bruin kleuren.
  4. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Pers de citroen uit. Maak een dressing van de munt, citroensap, overgebleven knoflookolie, peper en zout. Meng de dressing door de broccoli-couscous.
  5. Serveer de broccoli-couscous met de asperges. Hak de cashewnoten grof, verkruimel de fetakaas en strooi over het gerecht.
TIP
Heb je munt over? Daar kun je heerlijke muntthee van maken! In plaats van olijfolie kun je ook walnootolie gebruiken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie549 kcal
Koolhydraten7 g
Suiker4 g
Vet47 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit20 g
Vezels10 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Noten
Melk
Lactose

Vergelijkbare recepten