Broccoli-couscous met asperges cashewnoten en fetakaas
Nog geen reviews
696 kcal
310 g groente

Wist je dat er verschillende kleuren asperges bestaan? Witte, groene en zelfs paarse! De asperge begint als kleine aspergescheut. Deze scheuten kunnen onder de grond groeien, dan blijven ze wit. Wanneer ze boven de grond worden geteeld, worden ze groen. Onder andere in Italië zijn de groene asperges populair. Deze heerlijke groente kun je op verschillende manieren bereiden. In dit recept grillen we de groene asperges, daardoor krijgen ze een heerlijk nootachtige smaak én geur.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de asperges. Was de asperges, snijd de harde onderkant eraf en snijd in stukken. Kook of stoom de asperges 2-3 minuten, giet daarna het water af. Pel de knoflook, snijd fijn en meng dit met olie. Bestrijk de asperges met de knoflookolie en gril of bak ze met een grillpan of bakpan tot ze mooi bruin kleuren.
- Breng intussen water met een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
- Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en maal in een keukenmachine klein (of gebruik een rasp of een scherp mes). Verhit olie in een bakpan en roerbak de broccoli-couscous 1 minuut op een middelhoog vuur (niet te lang want het is lekker als de broccoli nog een ‘bite’ heeft). Schep het daarna door de volkoren couscous en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Pers de citroen uit. Maak een dressing van de munt, citroensap, olijfolie extra vierge, peper en zout. Besprenkel de broccoli-couscous met de dressing.
- Hak de cashewnoten grof, verkruimel de fetakaas. Serveer de broccoli-couscous met de asperges en strooi de cashewnoten en fetakaas erover.
TIP
Heb je munt over? Daar kun je heerlijke muntthee van maken! In plaats van olijfolie kun je ook walnootolie gebruiken.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Groene aspergesHerkomst: Overesch
- 1 st Knoflookteen
- 130 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
- 1 st BroccoliHerkomst: Lexportia
- 5 g Verse muntHerkomst: Herbio
- 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
- 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
- 75 g FetakaasHerkomst: Minos
- 3 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -7%
Groente+ 146%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -48%
Water+ 28%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie696 kcal
Koolhydraten48 g
Suiker5 g
Vet41 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit26 g
Vezels15 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Noten
Gluten
Lactose