Braadworst met zoetzure pruimensaus

Braadworst met zoetzure pruimensaus aardappels en een witlof salade

| 700 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Seizoen, Glutenvrij, Gezin
Rund
Varken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st PruimenHerkomst: Solid
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Runderbraadworst
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 3 st WitlofHerkomst: Puur Origine

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente220 g
vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.101 g
water-reduction-scoreWater54,1 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de aardappels en snijd in kleine dobbelsteentjes. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappelblokjes op een middelhoog vuur. Doe de deksel op de pan en bak de blokjes in 25 minuten bruin en gaar. Roer of schud de pan regelmatig en breng op smaak met zout en peper.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de pruimen, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees klein.
  3. Verhit olie (of verwarm boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de braadworstjes samen met de ui en pruimen in 10-15 minuten gaar. Schenk op het laatst de balsamicoazijn erbij voor een zoetzure saus.
  4. Verwijder de buitenste blaadjes van de witlof. Haal de blaadjes van de witlof los van elkaar en snijd in de lengte in stroken. Besprenkel met olie en azijn.
  5. Serveer de witlof met een schep pruimensaus en ernaast de worstjes en gebakken aardappels.
TIPJe kunt de losse witlofblaadjes ook kort bakken in een pan. Of de kropjes 10 minuten koken.

II

Wist je dat pruimen rijk zijn aan antioxidanten? Antioxidanten beschermen tegen allerlei ziektes en kunnen op de lange termijn helpen bij de preventie van kanker en hart- en vaatzieken. Ze bevatten ook veel vitamine C, vitamine K en vezels. In dit gerecht gebruiken we verse pruimen, maar gedroogde pruimen zijn net zo voedzaam.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie700 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker19 g
Vet33 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit25 g
Vezels11 g
Zout0.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund
Varken