Good mood bowl met gekleurde bietjes tempeh en kokos-cashewsaus

3,2
Gemiddelde van 10 reviews
894 kcal
280 g groente
Good mood bowl met gekleurde bietjes
arrow down

Deze bowl zorgt dat je een geweldig gevoel krijgt. Misschien is dat een beetje overdreven, maar het is in ieder geval verschrikkelijk lekker! Deze bowl is gevuld met bietjes, wortel, rijst, cashewnoten en tempeh. Tempeh is een bekende vleesvervanger en wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Laat de cashewnoten wellen in een kommetje met lauw water. Giet voor het gebruik het water af.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  3. Schil of was de wortel en rasp grof. Schil en rasp de bieten (heb je een rode biet erbij zitten? Pas op want deze geeft erg af aan je handen). Doe de geraspte biet in een schaal en breng op smaak met azijn en olijfolie extra vierge. Laat even intrekken.
  4. Snijd de tempeh in blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de tempeh 5 minuten rondom goudbruin. Breng op smaak met sojasaus (of tamari) en bak de tempeh nog enkele minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met (chili)peper.
  5. Voor de kokos-cashewsaus kun je het best een keukenmachine of blender gebruiken. Maal de cashewnoten, knoflook, kokosmelk en de bouillon of water tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper. Voeg eventueel nog een scheutje water toe zodat je een gladde saus krijgt. Doe de saus in een pannetje en verwarm al roerend. Serveer de rijst met de geraspte groenten en tempeh. Schenk de kokos-cashewsaus erover.
TIP
Hou je van pit? Doe dan een beetje sambal door de cashewsaus. Hou je van zoet? Breng dan op smaak met (agave- of ahorn)siroop.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 50 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g BietenmixHerkomst: lepelaar
  • 200 g TempehHerkomst: yakso 300 g
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 125 ml KokosmelkHerkomst: Fairtrade Original
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 2 el (Rijst)azijn
  • 100 ml Bouillon of water
  • 2 el Sojasaus (of tamari)
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 70%
co2-reduction-score
CO2eq -47%
water-reduction-score
Water+ 105%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSeizoenLactosevrijGezinVegan9 maandenEiwitrijkGlutenvrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie894 kcal
Koolhydraten87 g
Suiker18 g
Vet42 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit35 g
Vezels17 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Couscous bowl met broccoli en feta
691 kcal
290 g groente
Gezin,   9 maanden,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Variatie,   Seizoen
Bloemkool teriyaki met rijst
754 kcal
250 g groente
Vegan,   Lactosevrij,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Seizoen,   Gezin
'Eat red day' - pastasalade
684 kcal
280 g groente
Gezin,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Variatie,   Seizoen
Aloo Gobi - Aardappel bloemkoolcurry
698 kcal
370 g groente
Vegan,   Seizoen,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin
Foe Yong Hai met rijst
710 kcal
290 g groente
9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Variatie,   Seizoen,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Eiwitrijk
Special +€ 2,05 p.p.
Gnocchi met artisjokken, spinazie
720 kcal
270 g groente
Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Specials,   Lactosevrij,   9 maanden