Boterham met zelfgemaakte kapucijnerhummus en zonnebloempitten
Nog geen reviews
546 kcal
0 g groente
Je kunt makkelijk zelf een hummus maken van kikkererwten. Maar wist je dat dit ook heel eenvoudig kan met andere peulvruchten, zoals kapucijners? Varieer met kruiden en specerijen om de hummus een lekkere smaak te geven. Je kunt ook wat groenten mee pureren voor een lekkere groente-hummus.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Desembrood Herkomst: Vanmenno
- 100 g Kapucijners Herkomst: Machandel
- 0.5 st Citroen- of limoensap Herkomst: Fair trasa
- 20 g Vegan margarine Herkomst: Your Organic Nature
- 30 g Zonnebloempitten Herkomst: Your Organic Nature
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd per persoon 2 sneetjes brood af en verwarm eventueel in een broodrooster.
- Spoel de kapucijners in een zeef onder de kraan en pureer met een staafmixer of hakmolentje fijn. Voeg citroensap en een scheutje olijfolie en/of water toe en meng tot een smeuïge hummus. Breng op smaak met (chili)peper en zout.
- Besmeer de boterhammen (vegan) margarine en zelfgemaakte hummus. Strooi de zonnebloempitten er over en druppel eventueel een beetje olijfolie er over. Lekker met wat knapperige groene sla blaadjes.
TIP
Ook lekker om een chili olie te maken en deze over de boterhammen te druppelen. Chili olie: doe chilivlokken in een kommetje, verwarm de olijfolie en schenk dit over de chilivlokken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente -100%
Vitaliteit + 36%
CO2 eq -90%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie546 kcal
Koolhydraten53 g
Suiker3 g
Vet30 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit14 g
Vezels7 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Sesamzaad
Gluten
Tarwe


