Bospeen en bietjes met dragondip

Bospeen en bietjes met dragondip en gebakken aardappels

| 729 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, 9 maanden, Glutenvrij, Gezin, Lactosevrij, Vegetarisch, Variatie, Vegan
Noten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st AppelHerkomst: Biofruit
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
  • 50 g AmandelschaafselHerkomst: Horizon
  • 5 g Verse dragonHerkomst: forc
  • 250 g Rode bieten, gekooktHerkomst: Puur NL
  • 1 bosje BospeenHerkomst: Biosikelia

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie
  • 1 el (Appel)azijn

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit91 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq517 g
water-reduction-scoreWater114,3 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en kook 5 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen en snijd de aardappels in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappels lichtbruin.
  3. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in partjes. Schil de ui en snijd in partjes. Snijd het loof van de bospeen en snijd in de lengte in vieren. Bestrijk de penen met wat olijfolie en verdeel ze samen met de appel over de bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snijd de bieten in partjes of plakjes en leg ze halverwege op de bakplaat bij de bospenen en appel. Strooi de laatste 5 minuten het amandelschaafsel erover. Heb je een glutenallergie? Spoel dan eerst het amandelschaafsel af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  5. Was de verse dragon en snijd heel klein. Meng met olijfolie extra vierge, (appel)azijn, zout en peper. Serveer de aardappels met de geroosterde groenten en de dragon dip.
TIPJe kunt de aardappels ook op de bakplaat leggen bij de wortels in plaats van apart bakken.

II

Vandaag een kleurrijk gerecht met voorgekookte bietjes. De biologische bieten worden grotendeels in Flevoland geteeld. Superfood uit de buurt dus eigenlijk, want rode bieten zijn een waardevol powerpakket dat onder andere veel vezels bevat, een hoog ijzer- en foliumzuurgehalte heeft en een goede bron van kalium is.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie729 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker27 g
Vet37 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit14 g
Vezels17 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten