Bospeen en bietjes met dragondip en gebakken aardappels
Nog geen reviews
729 kcal
0 g groente
Vandaag een kleurrijk gerecht met voorgekookte bietjes. De biologische bieten worden grotendeels in Flevoland geteeld. Superfood uit de buurt dus eigenlijk, want rode bieten zijn een waardevol powerpakket dat onder andere veel vezels bevat, een hoog ijzer- en foliumzuurgehalte heeft en een goede bron van kalium is.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: waog
- 1 st Appel Herkomst: Santana
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 bosje Bospeen Herkomst: Bokdam
- 250 g Rode bieten, gekookt Herkomst: Puur NL
- 50 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon
- 5 g Verse dragon Herkomst: Herbio
- 1 el Olijfolie
- 1 el Olijfolie extra vierge
- 1 el (Appel)azijn
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en kook 5 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen en snijd de aardappels in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappels lichtbruin.
- Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in partjes. Schil de ui en snijd in partjes. Snijd het loof van de bospeen en snijd in de lengte in vieren. Bestrijk de penen met wat olijfolie en verdeel ze samen met de appel over de bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de bieten in partjes of plakjes en leg ze halverwege op de bakplaat bij de bospenen en appel. Strooi de laatste 5 minuten het amandelschaafsel erover. Heb je een glutenallergie? Spoel dan eerst het amandelschaafsel af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
- Was de verse dragon en snijd heel klein. Meng met olijfolie extra vierge, (appel)azijn, zout en peper. Serveer de aardappels met de geroosterde groenten en de dragon dip.
TIP
Je kunt de aardappels ook op de bakplaat leggen bij de wortels in plaats van apart bakken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente -100%
Vitaliteit + 70%
CO2 eq -69%
Water + 79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, 9 maanden, Glutenvrij, Gezin, Lactosevrij, Vegetarisch, Variatie, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie729 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker27 g
Vet37 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit14 g
Vezels17 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Noten


