500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
20 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
2 el Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g Soja yoghurtHerkomst: Sojade
2 st TomaatHerkomst: Lukassen
1 el Gember, raspHerkomst: La Grama
1 st Rode peperHerkomst: Solid
1 st CourgetteHerkomst: Peeters
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente290 g
Vitaliteit83 Punten
CO2eq333 g
Water16,3 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in kleine stukken en kook in 15-18 minuten beetgaar. Giet het water af en laat uitdampen.
Pel de ui en snijd in partjes. Schil de gember en rasp grof. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verwarm een scheut olie in een brede bakpan en bak hierin kort de ui, gember en rode peper. Voeg het citroen-kerriepoeder toe en schep om. Voeg de voorgekookte aardappels toe en bak (terwijl je soms de pan husselt) 8-10 minuten totdat de aardappels licht bruin kleuren.
Snijd de courgette en tomaat klein. Zet het vuur hoog en bak 4 minuten met de aardappels mee.
Hak de koriander grof en meng deze door de soja-yoghurt. Schep de aardappels en groente op een bord en verdeel het koriandersausje en de sesamzaadjes eroverheen.
TIPBewaar de sesamzaadjes tot het laatst en besprenkel deze met komijn voor een extra lekker smaakje en crunch. De koriander en rode peper kan iets te veel zijn voor kleintjes, houd deze dan apart!
II
Deze aardappeltjes zijn in India overal te verkrijgen. Lekkere, licht gebakken aardappels met kerrie, pepertjes, tomaat en uien. In dit gerecht combineren wij het met een vegan koriandersausje en courgette. Een hele berg of holy happiness.