Bombay potatoes met courgette

Bombay potatoes met courgette en een koriandersausje

| 623 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Vegan, Gezin, Vegetarisch, Glutenvrij, Lactosevrij, Variatie
Koriander
Mosterd
Sojabonen
Sesamzaad

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 20 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 2 el Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Soja yoghurtHerkomst: Sojade
  • 2 st TomaatHerkomst: Lukassen
  • 1 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 1 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente290 g
vita-scoreVitaliteit83 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq333 g
water-reduction-scoreWater16,3 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in kleine stukken en kook in 15-18 minuten beetgaar. Giet het water af en laat uitdampen.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Schil de gember en rasp grof. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verwarm een scheut olie in een brede bakpan en bak hierin kort de ui, gember en rode peper. Voeg het citroen-kerriepoeder toe en schep om. Voeg de voorgekookte aardappels toe en bak (terwijl je soms de pan husselt) 8-10 minuten totdat de aardappels licht bruin kleuren.
  3. Snijd de courgette en tomaat klein. Zet het vuur hoog en bak 4 minuten met de aardappels mee.
  4. Hak de koriander grof en meng deze door de soja-yoghurt. Schep de aardappels en groente op een bord en verdeel het koriandersausje en de sesamzaadjes eroverheen.
TIPBewaar de sesamzaadjes tot het laatst en besprenkel deze met komijn voor een extra lekker smaakje en crunch. De koriander en rode peper kan iets te veel zijn voor kleintjes, houd deze dan apart!

II

Deze aardappeltjes zijn in India overal te verkrijgen. Lekkere, licht gebakken aardappels met kerrie, pepertjes, tomaat en uien. In dit gerecht combineren wij het met een vegan koriandersausje en courgette. Een hele berg of holy happiness.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie623 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker17 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit16 g
Vezels9 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Koriander
Mosterd
Sojabonen
Sesamzaad