Boerenomelet met wintergroenten ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
292 kcal
290 g groente
Boerenomelet met wintergroenten

KOOLHYDRAATBEWUST Boerenkool is een typische wintergroente, die vanaf het najaar tot ongeveer eind februari verkrijgbaar is. Wist je dat er zelfs een Nationale Boerenkooldag bestaat? Op 24 oktober, want dan start officieel het boerenkoolseizoen.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en rasp grof.
  2. Verwarm olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de prei, de boerenkool en de wortel toe en bak 8-10 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Kluts het ei en schenk in de pan bij de groenten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak de omelet afgedekt in 8-10 minuten gaar op een laag vuur. Schud de pan regelmatig. Serveer de omelet op een bord en snijd in punten.
TIP
Voeg chilipoeder of chiliflakes toe als je van pittig houdt.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 150 g Gesneden boerenkoolHerkomst: Eko boerderij De Eerste
  • 150 g Wortel Herkomst: Udea
  • 4 st EierenHerkomst: 't paradijs
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq -79%
water-reduction-score
Water -81%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie292 kcal
Koolhydraten12 g
Suiker8 g
Vet18 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit17 g
Vezels7 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten