200 g RundergehaktHerkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
200 g LasagnebladenHerkomst: Bioverde
2 st RomatomaatHerkomst: Solid
2 st Knoflookteen
2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Doe het runderghakt erbij en bak rul. Voeg de boerensoepgroenten en tomatenstukjes toe en laat afgedekt 5 minuten stoven. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de saus wat aan te lengen. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagnebladen, weer een laagje saus met daarop tomatenplakjes. Vervolgens weer een laagje lasagnebladen en je eindigt tenslotte met een laagje saus met daarop een paar tomatenplakjes. Garneer met Italiaanse kruiden.
Bak de boerenlasagne circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de bladen door met een vork erin te prikken.
TIPOok erg lekker met geraspte kaas.
II
Lasagne is een Italiaanse ovenschotel en wordt opgebouwd met dunne pastabladen. Vandaag maken we een boerenlasagne, een heerlijke variatie op 's werelds bekendste ovengerecht. Dankzij de verse lasagnebladen en de voorgesneden groenten staat deze lasagne snel op tafel.